Inicio Baleares El Govern resol el setè pagament del Bo Lloguer Jove, per un...

El Govern resol el setè pagament del Bo Lloguer Jove, per un import de 575.000 euros, a prop de 600 persones beneficiàries

La Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat, a través de la Direcció General d’Habitatge i Arquitectura, ha resolt el setè pagament del Bo Lloguer Jove, per un import de 575.030 euros, a prop de 600 persones beneficiàries (593). Amb aquest nou pagament, del qual s’ha publicat la resolució aquest dimecres i que es farà efectiu els propers dies, el Govern suma set resolucions de pagament per un import global de 5,3 milions d’euros a prop de 1.400 persones beneficiàries. 
El nou pagament d’aquestes ajudes, finançades amb fons estatals, correspon a justificants d’abonament de lloguers dels mesos de maig, juny, juliol i agost de l’any 2023. El llistat es pot consultar en l’enllaç de la pàgina web de les ajudes del Bo Lloguer Jove https://www.caib.es/sites/bolloguerjove/ca/resolucions/.
En la distribució per illes, dels 593 beneficiaris d’aquesta nova resolució de pagament, 521 són de Mallorca; 45, de Menorca; 26, d’Eivissa, i 1, de Formentera. Del total acumulat dels prop de 1.400 beneficiaris (1.379) dels 5,3 milions de les resolucions de pagament del Bo Lloguer Jove aprovades fins ara, 1.209 corresponen a Mallorca; 109 a Menorca; 57, a Eivissa; i 4, a Formentera.
D’altra banda, a partir del dia 1 d’abril, s’obre el termini per presentar els rebuts de justificació dels lloguers de gener, febrer, març i abril de 2024. Aquests pagaments corresponen a la convocatòria del Bo Lloguer Jove de 2022 i 2023, finançada pel Govern d’Espanya per a aquests dos anys i que permet als beneficiaris rebre ajudes de 250 euros mensuals durant un màxim de dos anys (24 mensualitats) sempre que presentin els rebuts de cada quadrimestre.
Per a 2024, el Govern de les Illes Balears ja va traslladar des de novembre de l’any passat la petició al Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana d’ampliació d’aquest programa d’ajudes per a enguany, en una de les propostes plantejades per la consellera Marta Vidal a la ministra Isabel Rodríguez, si bé encara des de l’executiu central no s’ha aprovat una nova convocatòria del Bo Lloguer Jove.
Pel que fa a las ajudes de lloguer, el Govern preveu aprovar el mes d’abril una nova resolució de pagament de la convocatòria de les ajudes de 2022. Es tracta del sisè pagament d’aquesta convocatòria, de la qual el Govern ha abonat 4,7 milions a 2.141 persones beneficiàries. El darrer pagament es va fer a principis de desembre, quan també se’n va efectuar un altre de pendent amb el qual gairebé es varen resoldre els pagaments que quedaven de la convocatòria de les ajudes de lloguer de 2021.

MÁS:  Salut proposa concedir 16 projectes transformadors i d’impacte en r+d+I amb 1,8 Milions d’euros per a executar el període 2024-2027

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Govern de les Illes Balears presenta al·legacions al Reglament General de Costes
Artículo siguienteSurrealista: así se las ingenió este delincuente para robar a una anciana en silla de ruedas