Inicio Baleares El Govern participa en la Conferència del Decenni dels Oceans de la...

El Govern participa en la Conferència del Decenni dels Oceans de la Unesco

Amb el compromís d’avançar en la consciència sobre els oceans i la mar entre les joves generacions, el Govern de les Illes Balears ha participat aquesta tarda en la sessió d’Educació Blava celebrada a Barcelona durant la Conferència del Decenni dels Oceans de la Unesco. Aquest esdeveniment satèl·lit, liderat per la iniciativa ProBleu al costat de col·laboradors clau com l’Institut de Ciències de la Mar, la Comunitat SHORE, el Projecte BlueLightS, l’Associació Europea d’Educadors Ambientals Marins (EMSEA) i la Missió de la UE Oceà i Aigües, ha marcat un pas important cap a la inclusió de l’educació oceànica en el currículum escolar europeu.
Antoni Mercant, director general de Ports i Transport Marítim de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua, ha representat al Govern de les Illes Balears en aquest esdeveniment, subratllant la importància d’aquestes iniciatives per a promoure una major apreciació i enteniment de les mars. La conferència ha proporcionat una plataforma inavaluable per a explorar els desafiaments i estratègies relacionats amb les Escoles Blaves europees, així com per a compartir casos d’èxit que il·lustren l’impacte positiu d’aquestes iniciatives en l’educació.
L’assistència de l’IES Bendinat de Calvià ha posat de manifest l’interès i el compromís de les institucions educatives de les illes en l’educació ambiental i oceànica. A més, el col·legi Santa Magdalena Sofia (Palma), el CEIP Ses Rotes Velles (Santa Ponça) i el CIFP Francesc de Borja Moll (Palma) han participat en línia, reforçant el paper de la comunitat educativa en la promoció d’una major consciència sobre la conservació marina i la sostenibilitat oceànica.
L’Institut de Ciències de la Mar de Barcelona ha estat l’encarregat d’acollir un esdeveniment que ha comptat amb la presència de destacats coordinadors de projectes que han compartit les seves experiències en col·laboració amb la Missió de la UE sobre Oceans i Aigua. Aquesta trobada ha destacat la necessitat d’implicar activament els actors educatius en la missió de protegir els nostres oceans i fomentar una relació més conscient i respectuosa amb la mar.
Som Escoles Blaves: Un projecte pilot d’èxitCal destacar que fa un any, el projecte pilot ‘Som Escoles Blaves’, desenvolupat a Mallorca, ja va ser reconegut per la seva innovació, sostenibilitat i capacitat de ser replicat en altres països del Mediterrani. Amb l’objectiu de certificar a 100 centres escolars mallorquins com a escoles blaves, aquest projecte se centra a generar un impacte positiu en la comunitat, fomentant la col·laboració entre empreses, ONG, ajuntaments i mitjans de comunicació.

MÁS:  Les Illes Balears presenten a Inforsalut 2024 el Pla Estratègic de Transformació Digital en Salut

- Te recomendamos -
Artículo anteriorCosta trasllada al govern central la voluntat que les Illes Balears siguin el pol de ciència de la mar Mediterrània més gran d’Europa
Artículo siguienteProhens rep al RCD Mallorca, subcampió de la Copa del Rei