Inicio Baleares Es destinen 1.050.000 euros a les activitats d’educació en el temps lliure...

Es destinen 1.050.000 euros a les activitats d’educació en el temps lliure per a infants i joves de 3 a 16 anys

S’adrecen a entitats i a associacions de famílies d’alumnes que duen a terme activitats durant el 2024 i el 2025
Tot i que la Conferència Sectorial d’Igualtat encara no n’ha aprovat la distribució per al 2024, la Conselleria n’inicia la tramitació amb fons propis
El Consell de Govern ha autoritzat la consellera de Famílies i Afers Socials perquè convoqui les subvencions a les entitats i les associacions de famílies d’alumnes per dur a terme activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil per un import màxim d’1.050.000 €. Aquestes activitats tenen l’objectiu de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar durant les vacances escolars de 2024 i 2025. Així mateix, s’autoritza a pagar els ajuts mitjançant una bestreta del 100 %.
El Govern considera que les activitats d’educació en el temps lliure en les seves diverses formes (escoles de vacances, campaments o campus esportius, entre d’altres) són un dels millors recursos de les famílies per conciliar la vida laboral i familiar en el període de vacances escolars.
Tot i que en data d’avui la Conferència Sectorial d’Igualtat encara no ha aprovat la distribució i els criteris aplicables als projectes subvencionats en el marc d’aquest programa per al 2024, s’espera que se segueixi la línia dels anys anteriors. No obstant això, la Conselleria de Famílies i Afers Socials iniciarà la tramitació de la convocatòria a càrrec de fons propis de la Conselleria, sens perjudici de poder restituir els crèdits o les dotacions de despesa executades una vegada es produeixi la recaptació dels fons finalistes que s’hagin aprovat en la Conferència Sectorial d’Igualtat en el marc del Pla Corresponsables.
Amb la finalitat que les entitats organitzadores ofereixin les activitats a preus més assequibles, se seguiran els criteris següents:
– Es podran beneficiar dels ajuts les entitats locals i les associacions de famílies d’alumnes de centres docents que organitzin activitats per a infants de 3 anys fins a joves de 16.- Per a les associacions de famílies se subvencionarà el 100 % de la despesa, mentre que les entitats en rebran el 75 %.- Se subvencionaran les activitats del Nadal de 2023, les vacances de Setmana Santa de 2024, l’estiu i el Nadal de 2024 i la Setmana Santa de 2025.
Per a les entitats locals es preveu un import màxim de 900.000 euros, i de 150.000 per a les associacions de famílies, que sumen l’import màxim d’1.050.000 € de la convocatòria. No obstant això, es preveu que el crèdit es pugui ampliar depenent del crèdit que assigni la Conferencia Sectorial d’Igualtat.

MÁS:  El SOIB convoca cursos per formar conductors professionals de transport de viatgers i de mercaderies

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEs destinen 1,2 milions a subvencionar les despeses corrents d’entitats que duen a terme actuacions socials
Artículo siguienteEl Govern i AJE Balears organitzen la primera Setmana de l’Emprenedoria i el Desenvolupament Personal Júnior