Inicio Baleares El Govern, el Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep traslladen als...

El Govern, el Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep traslladen als veïns dels apartaments Don Pepe el compromís de facilitar nous habitatges i prorrogar les ajudes temporals al lloguer

El Govern de les Illes Balears, el Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia han traslladat el seu compromís de facilitar nous habitatges a les famílies afectades pel desallotjament dels apartaments Don Pepe, una vegada que s’hagin assegurat les garanties jurídiques i de legalitat d’aquest procediment, i també de prorrogar les ajudes temporals per al lloguer. Aquest compromís s’ha manifestat aquest dijous a la reunió de la Comissió de Seguiment de la solució d’habitatge de les persones dels apartaments Don Pepe i per al restabliment dels valors ecològics a la zona afectada, a la qual han assistit representants de les tres institucions i de les comunitats de propietaris dels apartaments.
Durant la reunió, i tal com s’ha treballat els darrers mesos, el Govern, el Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep han coincidit a expressar els mateixos objectius i compromisos: oferir una solució definitiva al més aviat possible i aportar certeses, per transmetre tranquil·litat i seguretat a les famílies, complir amb el protocol general d’actuacions signat i facilitar el reallotjament de les famílies afectades, amb els informes tècnics que garanteixin la legalitat de totes les actuacions. Per això s’estan estudiant diverses opcions i alternatives per oferir nous habitatges a les famílies.
Tal com s’ha comunicat als representants dels veïns, la voluntat i el compromís de les tres institucions és tornar a reunir la Comissió en un mes aproximadament per tal de poder presentar un cronograma del full de ruta que s’ha de seguir per donar resposta i solució al problema existent i a la complexitat dels procediments relacionats. En aquest sentit, es continua la feina de revisió i anàlisi de les diferents actuacions i procediments iniciats, així com de les objeccions de caràcter tècnic al respecte.
A partir d’aquí, es prendran les decisions per aportar “una solució com més prest millor”, amb opcions que estiguin avalades per informes tècnics i jurídics, i es vol “treballar en pau i ràpid per donar una solució a les famílies”, segons ha manifestat la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, qui ha participat a la Comissió juntament amb la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas, i diversos directors generals, per part del Govern. També hi han participat, entre d’altres, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i el vicepresident Mariano Juan; així com el batle de Sant Josep de sa Talaia, Vicent Roig.
El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha destacat que totes les administracions implicades (Govern, Consell i Ajuntament) han coincidit en la necessitat «d’encetar una nova etapa de treball amb seriositat i rigor» que defugi «de declaracions en premsa d’uns i altres» que provoquen «remor i confusió» als afectats per aquesta situació, i que s’ha de basar en la «transparència i el contacte directe» dels veïns amb les administracions, per tal de conèixer de primera mà totes les novetats.
Per al batle de Sant Josep de sa Talaia, Vicente Roig, «és importantíssim aquest compromís del Govern balear per poder seguir aquesta agenda de feina. Un cronograma de certeses, de realitats i de fets». Segons Roig, «això és el més important i el que necessitem tots i en especial els veïns  dels Don Pepe, fets amb garanties tècniques i jurídiques, per tant que el resultat sigui definitiu». «Tenim aquest compromís, la informació damunt la taula i molta feina feta els darrers mesos. Per tant, tenim clar cap on hem d’anar», ha afirmat.
 
PRÒRROGA DE LES AJUDES AL LLOGUER
A més, per donar màxima seguretat a les famílies, una de les mesures que s’ha traslladat avui als representants dels veïns és el compromís del Govern de prorrogar les ajudes per al lloguer als afectats, almenys per un any, fins 2026, tenint en compte les peticions dels veïns i del consistori i que el conveni vigent amb l’Ajuntament per regular aquestes ajudes finalitza el 30 de juny de 2025.
Durant l’any 2023, s’han abonat ajudes a 22 famílies, amb un total de 52 persones beneficiàries en aquestes unitats familiars, per un import global de prop de 300.000 euros (280.485 euros), amb les quals s’han pogut cobrir mensualitats de lloguer en alguns casos de 2022 i principalment del 2023 i fins al mes de març de 2024.
Es tracta d’ajudes d’entre 750 i 1.200 euros mensuals, quanties que es determinen en funció de si la beneficiària és una persona sola (fins a 750  euros al mes), dues persones (fins a 900 euros al mes) o unitats de convivència de més de dues persones (fins a 1.200 euros al mes).

MÁS:  Prohens rep al RCD Mallorca, subcampió de la Copa del Rei

- Te recomendamos -
Artículo anteriorChina, Arabia Saudí y Australia apuestan por la industria geocientífica
Artículo siguienteLa Conselleria d’Educació i Universitats tanca l’edifici de primària del CEIP Es Putxet de Selva