Inicio Baleares La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia constitueix juntament amb agents socials la...

La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia constitueix juntament amb agents socials la mesa de treball per a la igualtat amb l’objectiu d’impulsar i coordinar el pla anual

La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, mitjançant la Direcció General de Treball i Salut Laboral, ha constituït, juntament amb agents socials i econòmics, la mesa de treball per impulsar i coordinar el pla d’actuació anual en matèria d’igualtat, així com analitzar la situació actual de les mesures incorporades al Pla per a la Igualtat a l’Àmbit Laboral de les Illes Balears 2022-2025.
Es tracta de la primera mesa de treball que es reuneix en l’actual legislatura per tractar aquesta matèria. En la reunió constitutiva ha participat la directora de l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), Catalina Salom; a més de representants dels sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadores i Treballadors (UGT), i de les patronals Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i Confederació de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (PIMEB).
La directora general de Treball i Salut Laboral, Catalina Cabrer, ha expressat que «des de la Conselleria estam treballant perquè la igualtat, la conciliació i la corresponsabilitat siguin una realitat a la nostra comunitat. També lluitam contra la bretxa salarial».
Ajuts per al desenvolupament de plans d’igualtat
Així mateix, Cabrer ha informat els agents socials que, per afavorir les mesures d’igualtat en el teixit empresarial balear, el Govern donarà suport a l’elaboració de plans d’igualtat a les empreses a través d’ajuts. Per aquest motiu es convocaran properament tres línies d’ajuts per afavorir la implantació de plans d’igualtat tant a empreses que estan obligades a elaborar-los com a microempreses i petites empreses que no ho estan.
Aquesta convocatòria comptarà amb un pressupost d’1.000.000 d’euros i els beneficiaris podran sol·licitar els ajuts fins al mes d’octubre. De l’import total de la convocatòria, 350.000 euros finançaran accions adreçades a empreses que no estan obligades a comptar amb aquest instrument, 350.000 euros més es destinaran a empreses obligades des del mes desembre de 2023 i, finalment, per al foment, la formació i l’assessorament en matèria de plans d’igualtat en patronals i sindicats, es destinaran 300.000 euros.
«Els plans d’igualtat permeten a les empreses el desenvolupament de polítiques d’igualtat. És un full de ruta que integra la igualtat en tots els processos, des de la contractació al repartiment de funcions, passant per la formació o els plans de conciliació. Per aquest motiu, el Govern de les Illes Balears assumeix el compromís de donar suport a les empreses obligades legalment a comptar amb plans d’igualtat i fomentar la seva negociació i execució a les pimes que no hi estan obligades, així com a promoure accions de formació i assessorament en aquest àmbit», ha explicat la directora general.
Cal destacar que, actualment, al territori estan obligades a comptar amb plans d’igualtat 511 empreses, de les quals un 68 % ja té un pla inscrit. Les microempreses, petites i mitjanes empreses que no estan obligades a comptar amb un pla d’igualtat representen el gruix del nostre teixit empresarial: 7.822; de les quals a penes un 0.36 % ha presentat un pla d’igualtat.

MÁS:  La Conselleria d’Educació i Universitats manifesta la seva indignació davant el pla del Govern Central per finançar la implantació de la LOSU i sol·licita una reunió urgent del Ple de la CGPU

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural avança al dia 1 d’abril l’època de perill alt d’incendis forestals a Eivissa i Formentera
Artículo siguienteEl Consell de Direcció del FOGAIBA aprova una subvenció de 150.000 euros per a la Federació Balear de Confraries de Pescadors, un 15% més que l’any passat