Inicio Baleares La Conselleria d’Educació i Universitats presenta l’esborrany del Pla Pilot Voluntari de...

La Conselleria d’Educació i Universitats presenta l’esborrany del Pla Pilot Voluntari de Lliure Elecció de Llengua a les Meses

La Conselleria d’Educació i Universitats ha presentat avui l’esborrany de la resolució mitjançant la qual s’aprovarà el Pla Pilot Voluntari de Lliure Elecció de Llengua per a centres educatius sostinguts amb fons públics d’ensenyament primari i secundari de les Illes Balears.
El conseller Antoni Vera ha presidit avui la Mesa Sectorial d’Educació, la Mesa de l’Ensenyament Privat Concertat i la Mesa de Diàleg Permanent amb les Famílies. Durant la Mesa Sectorial d’Educació, el conseller Antoni Vera ha indicat que els punts del Pla Pilot Voluntari de Lliure Elecció de Llengua i la proposta de resolució per a la convocatòria de comissions de servei per al curs 2024-2025 queden ajornats per a la propera Mesa a instàncies dels distints sindicats amb representació.
D’altra banda, el conseller ha traslladat a la Mesa de l’Ensenyament Privat Concertat i a la Mesa de Diàleg amb les Famílies que l’objectiu del Pla Pilot Voluntari de Lliure Elecció de Llengua, que es començarà a implamantar al curs 2024-2025 en el cas dels centres de primària que així ho sol·licitin, i a partir del curs 2025-2026 en el cas dels centres de secundària que ho sol·licitin, és garantir la competència comunicativa plena i equivalent en les dues llengües oficials, reforçar l’autonomia de centre, dotar els centres de mitjans addicionals per adquirir la competència comunicativa en llengua catalana i llengua castellana, aplicar instruments d’avaluació i millora propis del sistema educatiu i assolir l’èxit i l’equitat educativa, i la igualtat d’oportunitats, amb la finalitat que tot l’alumnat arribi al seu nivell òptim d’aprenentatge.
Com ja s’ha indicat en vàries ocasions, el Pla Pilot Voluntari de Lliure Elecció de Llengua es basa en els principis de voluntarietat en la participació de centres i famílies, la continuïtat i permanència durant la vigència del pla, l’avaluació dels resultats i l’autonomia dels centres.
Els centres que vulguin adherir-se al Pla hauran de complir amb la idoneïtat de les seves instal·lacions, hauran d’adequar-hi les mesures organitzatives i metodològiques i hauran de garantir un mínim d’un 20 % de l’alumnat matriculat a cada grup de cada nivell i etapa que hi vulgui participar.
Els centres de primària que així ho vulguin podran fer les seves sol·licituds durant els 30 dies naturals des de l’endemà a la publicació de la convocatòria del Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). En el cas dels centres de secundària, el termini per presentar sol·licitud serà el primer trimestre del curs 2025-2026.
Finalment, una comissió tècnica de selecció s’encarregarà de valorar les sol·licituds i vetllar pels compliments de la convocatòria.
La Conselleria d’Educació i Universitats acollirà demà dimecres la Mesa de Docents i el 9 d’abril la Mesa de Directors, durant les quals també s’explicarà el Pla Pilot Voluntari de Lliure Elecció de Llengua, entre d’altres qüestions.

MÁS:  El Consell de Govern es dona per assabentat de les ajudes «Quota zero» d'autònoms per a emprenedors

- Te recomendamos -
Artículo anteriorProhens lliura les distincions Cornelius Atticus 2023 a Elsa Pons i Antoni Jaume Roig (a títol pòstum)
Artículo siguienteLa compañía sdle completa la entrega del último toa al ejército, promete 17 más este año