Inicio Baleares Agricultura fa un nou pagament d’ajuts als agricultors i ramaders de les...

Agricultura fa un nou pagament d’ajuts als agricultors i ramaders de les Illes Balears de més de 3,1 milions d’euros

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), ha fet un nou pagament d’ajuts als agricultors i ramaders de les Illes de més de 3,1 milions d’euros. En total, entre les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) i el pagament de saldo de les ajudes de la política agrària comuna (PAC) 2023, s’ha injectat al sector en els darrers dies 3.101.629,78 euros. En aquest sentit, el conseller Joan Simonet ha volgut destacar que d’ençà que va començar la legislatura, «estam fent una intensa feina per tal de resoldre com més aviat millor totes les convocatòries d’ajudes, a més de continuar fent passes per poder agilitzar la burocràcia». «També som conscients que el sector necessita tots els recursos disponibles, i amb aquests nous pagaments els donam liquiditat», ha afegit Simonet.En aquest nou pagament, destaca la resolució de 1.121 expedients dels ecorègims inclosos dins de la política agrària comuna (PAC) 2023. Al detall, s’han començat a abonar els que corresponen -1015 expedients- als de cobertes vegetals espontània o sembrada, per un import total d’1.471.080,48 euros; l’ecorègim de cobertes inertes de restes de poda -26 expedients- per un import de 29.349,96 euros; els 67 expedients de l’ecorègim de rotació de cultius amb espècies millorants, per valor de 17.485,94 euros, i els ecorègims de sembra directa en terres de cultiu, que sumen 493,34 euros.Quant a la resta d’ajudes bàsiques, associades i complementàries de la PAC 2023, s’han tramitat i resolt 408 expedients per valor de 406.371,5 euros.Ajudes PDRRespecte a les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural (PDR), en aquest darrer pagament s’han resolt un total de 39 expedients repartits entre quatre línies de subvencions diferents.
Al detall, quant a la línia destinada a inversions en explotacions agràries (INEA), s’han resolt un total de 32 expedients per un valor de 742.863,20 euros. Respecte a la línia CEJA (Incorporació de joves al sector), s’han resolt quatre expedients per un import de 73.950 euros. Altres convocatòries han estat les de l’Estratègia del Desenvolupament Local Participatiu, amb un total de 36.461,6 i la del Foment i conservació dels recursos genètics, per valor de 16.704,62 euros.
Quant a la convocatòria d’assegurances agràries, s’han abonat 154.142,74 euros, d’un total de 10 expedients, mentre que de les ajudes a entitats col·laboradores s’han resolt 13 expedients per un valor total de 149.726,40 euros.

MÁS:  Constituïda la Comissió d’Ètica Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl botón de diamante de YouTube es ahora de LaLiga gracias a sus 10 millones de suscriptores
Artículo siguienteEl Govern convoca les ajudes a esportistes destacats amb un pressupost d’1.100.000 d’euros