Inicio Baleares El SOIB convoca cursos per formar conductors professionals de transport de viatgers...

El SOIB convoca cursos per formar conductors professionals de transport de viatgers i de mercaderies

Les classes especialitzades començaran a partir de març i s’inclouen en la convocatòria 2024-26 de formació en treball dirigida a persones ocupades
El calendari de les classes facilitarà que els possibles futurs conductors de camions i autobusos es presentin als exàmens de la DGT al maig, abans d’inici de la temporada turística
El Govern dona les primeres passes per donar resposta a la demanda del mercat laboral de professionals en llocs de feina de difícil cobertura mitjançant una convocatòria de cursos dirigits a formar conductors professionals de serveis de transport de viatgers i de mercaderies (permisos de conducció C i D i la certificació CAP inicial).
El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), a través de la convocatòria de formació en treball per a persones ocupades 2024–2026, impulsa aquesta formació, les classes de la qual s’inicien al mes de març per capacitar conductors professionals tant de servei de transport de viatgers (autobusos) com de transport de mercaderies, feines molt especialitzades que suposen una demanda històrica a les illes per la manca de professionals que hi ha actualment.
Es tracta d’una professió amb una exigent acreditació i representa, a més, un desafiament econòmic considerable per als interessats a causa dels seus costos associats. El SOIB reconeix la importància de superar aquestes barreres i inverteix esforços per facilitar l’accés a aquesta formació.
L’objectiu és que aquells que aspiren a ingressar en aquest àmbit laboral tan demandat i especialitzat trobin amb aquesta convocatòria una oportunitat amb l’accés al sector, per contribuir així a satisfer les necessitats del mercat i enfortir la força laboral en el sector del transport a les illes Balears.
«Estem molt satisfets de poder arrancar enguany amb aquestes formacions perquè donam resposta a l’alta demanda de conductors especialitzats que existeix en el sector dels transports i a la manca d’oferta que hi ha», assegura el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i afegeix «són uns cursos que preparen de forma òptima a persones en places de difícil cobertura, amb ells donam accés a noves oportunitats de feina i estabilitat als ciutadans de les Illes, a la vegada que impulsam el mercat i l’economia balear, sobretot de cara a l’inici de la propera temporada turística».
Es tracta d’una iniciativa que compta amb la col·laboració i suport de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT). El seu president, Rafael Roig, agraeix la iniciativa del SOIB per formar conductors professionals i posa èmfasi en la necessitat que perduri en el temps i es repliqui, per convertir-se en una opció més accessible per a aquells que aspirin a ser conductors professionals.
«Això permetria superar les barreres econòmiques associades a la capacitació en aquesta professió i garantir la reposició de l’elevat nombre de jubilacions que s’estan duent a terme en aquest camp, resultat de l’alta mitjana d’edat dels conductors actuals en comparació amb altres professions», assegura Roig.
Aquesta convocatòria és la resposta immediata que el SOIB ha donat a una demanda de formació que el sector de transports va demanar només començar la nova legislatura, invertint recursos, temps i treball perquè la primera acció formativa es pogués dur a terme durant el primer trimestre de l’any, just abans de que comenci la plena temporada turística.
Posteriorment, i fins 2026 es desenvoluparan més cursos similars, adreçats al mateix sector i amb mateixos objectius, i es treballarà amb més autoescoles especialitzades. «La configuració de la nostra temporada turística, cada vegada més llarga, fa que s’hagi d’intentar afinar al màxim el temps de les accions formatives en sectors on la demanda de personal format és urgent per aquests mesos de màxima activitat», ha explicat Sáenz de San Pedro, «aquest objectiu s’ha aconseguit amb un primer curs que s’inicia al mes de març destinat a persones ocupades, però continuam fent feina en aquest aspecte per ampliar la oferta formativa i poder arribar a més persones».
 

MÁS:  El Govern convoca les ajudes a esportistes destacats amb un pressupost d’1.100.000 d’euros

- Te recomendamos -
Artículo anteriorÚLTIMA HORA | Rescate exitoso en Ibiza: Bomberos liberan a persona atrapada en edificio abandonado
Artículo siguienteEl Govern de les Illes Balears exposa per primera vegada en el Fòrum Europeu Transfiere 2024 els assoliments de l’ecosistema d’innovació