Inicio Baleares Les Illes Balears presenten a Inforsalut 2024 el Pla Estratègic de Transformació...

Les Illes Balears presenten a Inforsalut 2024 el Pla Estratègic de Transformació Digital en Salut

La Conselleria de Salut ha presentat el Pla Estratègic de Transformació de Salut Digital de les Illes Balears en el XXVII Congrés Nacional d’Informàtica de la Salut – Inforsalut 2024, organitzat per la Societat Espanyola d’Informàtica de la Salut (SEIS), i celebrat a Madrid entre el 12 i el 14 de març. Aquest congrés ha comptat amb la presència i la participació d’una delegació de la Conselleria i el Servei de Salut de les Illes Balears, encapçalada per la consellera, Manuela García Romero, i el director general, Javier Ureña.
Manuela García ha participat en la sessió d’autoritats, juntament amb el secretari general de Salut Digital, Informació i Innovació del Ministeri de Sanitat, Juan Fernando Muñoz Montalvo. La consellera balear ha presentat el Pla Estratègic de Transformació de Salut Digital de les Illes Balears, un projecte impulsat pel Servei de Salut en què participen totes les gerències i l’objectiu del qual és proporcionar un marc de referència per al desenvolupament dels sistemes d’informació assistencials.
Segons la consellera Manuela García, la finalitat és «fer un canvi de direcció cap a una medicina del segle XXI, predictiva, preventiva i personalitzada en què participin els ciutadans, eliminant tasques burocràtiques i repetitives».
El director general del Servei de Salut, Javier Ureña, ha moderat la taula «Cooperació davant el marc legal i regulador de la intel·ligència artificial en salut» on, entre d’altres aspectes, s’ha debatut sobre els riscs i les oportunitats que suposa la implantació de la intel·ligència artificial dins del sector de la salut, així com els aspectes reguladors, amb una atenció especial al futur reglament d’intel·ligència artificial que es preveu que es publiqui enguany.
Així mateix, la directora de l’Àrea de Professionals i Relacions Laborals del Servei de Salut, Margarita Bujosa, ha participat a la taula «Recursos humans per a la transformació digital», en què ha manifestat la importància que els professionals participin en la transformació digital i la necessitat d’involucrar-los.
Per la seva banda Miguel Ángel Benito, subdirector de Transformació, Innovació i Salut Digital, ha participat com a ponent a la taula «Com avançar en la governança de la transformació digital de l’SNS», des d’on ha ressaltat la necessitat de comptar amb estratègies de transformació digital en salut.
La Subdirecció de Gestió i Govern de la Dada ha estat representada pel seu subdirector, Antoni Colombàs, que ha moderat la cinquena sessió de comunicacions, en què han participat sis comunitats autònomes.
 
 
 

MÁS:  Rebuda l'aprovació del Consell d'Universitats al grau de Farmàcia de la UIB

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa respuesta de Emilio Sánchez Academy a la sequía: Medidas prácticas y conciencia social
Artículo siguiente¿Está la mejor cofradía de Semana Santa de España en Ibiza?