Inicio Baleares La Conselleria d’Educació i Universitats reforça els ATEs i orientadors als centres...

La Conselleria d’Educació i Universitats reforça els ATEs i orientadors als centres educatius per al curs vinent

La Conselleria d’Educació i Universitats durà a terme un important reforç en el nombre d’Auxiliars Tècnics Educatius (ATE) i dels equips d’orientació en els centres educatius de les Illes Balears per al curs vinent.
El conseller Antoni Vera, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa, Neus Riera, ha presentat avui l’augment de places de professionals per millorar l’atenció a la diversitat. Vera ha reiterat el compromís de la Conselleria i del Govern de les Illes Balears en donar resposta a totes les necessitats i a les demandes dels centres educatius en matèria d’atenció a la diversitat.
Antoni Vera ha indicat que al setembre la Conselleria d’Educació i Universitats disposarà de 397 places d’ATE per complir amb el seu compromís de dotar els centres educatius d’un ATE a jornada completa, com a mínim. Pel que fa als centres concertats, Vera ha explicat que s’augmentarà el concert per tal que també disposin, com a mínim, d’un ATE a jornada completa.
Aquesta millora també s’aplicarà al servei d’orientació. El conseller ha dit que tots els centres de dues línies tendran un orientador a jornada completa, mentre que els centres d’una línia i els unitaris tendran un orientador tres o dos dies per setmana respectivament.
El compromís en la millora de l’educació de 0 a 3 anys també es reflecteix amb l’increment dels Equips d’Atenció Primerenca (EAP). Gràcies a l’aposta de la Conselleria d’Educació i Universitats d’ampliar l’oferta en el primer cicle d’educació infantil i donat l’augment en el nombre de places i centres, la Conselleria també ha previst un increment dels professionals dels EAP, que passaran dels 97 actuals als 127 a principi de curs.
El conseller Vera també ha parlat de la necessitat de la presència de psicòlegs als centres educatius i ha indicat que la Conselleria redactarà un protocol d’actuació de manera conjunta amb el Col·legi de Psicòlegs de les Illes Balears per implantar la figura d’aquests professionals als centres.
Aquesta mesura forma part del Pla Estratègic Interinstitucional de Salut Mental, coordinat per les conselleries de Salut, Educació i Famílies i Afers Socials. El conseller Vera ha avançat que els psicòlegs treballaran en la prevenció i intervenció als centres educatius.

MÁS:  La Conselleria d’Educació i Universitats manifesta la seva indignació davant el pla del Govern Central per finançar la implantació de la LOSU i sol·licita una reunió urgent del Ple de la CGPU

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen estables al febrer
Artículo siguienteAgricultura, Pesca i Medi Natural inicia una campanya per promocionar el consum de me local durant les festes de Pasqua