Inicio Baleares Nova convocatòria per a alumnat de 4rt d’ESO per millorar l’anglès, el...

Nova convocatòria per a alumnat de 4rt d’ESO per millorar l’anglès, el francès o l’alemany a l’estranger aquest estiu

També es proposen cursos d’estiu en anglès a les Illes per a alumnat de sisè de primària
Es poden presentar les sol·licituds des del 13 de març fins al 5 d’abril de 2024, ambdós inclosos
 
La Conselleria d’Educació i Universitats destina una partida de 560.000 € a finançar actuacions adreçades a l’alumnat de sisè de primària i quart d’ESO de les Illes Balears amb la finalitat de millorar la seva competència oral en llengua anglesa, francesa i alemanya. Les quatre iniciatives permetran que els alumnes es puguin formar completament de franc.
Aquesta actuació, subvencionada al 100 % per la Conselleria, permetrà que com a mínim 324 alumnes puguin millorar la seva competència oral en llengües estrangeres aquest estiu.
Per tercer any consecutiu s’ofereixen a més de la llengua anglesa programes d’immersió en llengua francesa i alemanya i es consolida la convocatòria per als alumnes d’ESO, de quart concretament, per tal de millorar, també, la competència lingüística de la segona llengua estrangera.
En el cas de les estades a l’estranger els ajuts en espècie són per fer front al desplaçaments d’anada i tornada al lloc del curs i els trasllats de l’aeroport a l’allotjament i de l’allotjament a l’aeroport en el país de destí, el transport en el país de destí, les despeses dels tutors-acompanyants, les activitats complementaries, l’allotjament, la manutenció en règim de pensió completa, els materials pedagògics i les assegurances. Les estades tendran lloc entre l’1 de juliol i el 31 d’agost de 2024.
S’hi destina un import màxim de 560.000 euros per tal de convocar com a mínim 324 ajuts en espècie per participar en un dels següents quatre programes d’immersió lingüística en llengües estrangeres:
Curs intensiu d’immersió en llengua anglesa a l’estranger (Irlanda i/o Regne Unit) de 2 setmanes de durada, amb un total de 45-50 hores lectives, adreçat a l’alumnat que en el curs escolar 2023-2024 estigui matriculat en el quart curs d’ESO en centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El nombre d’ajuts en espècie per a aquesta modalitat serà de com a mínim 134 ajuts, distribuïts per illes de la manera següent: 106 per a Mallorca, 12 per a Menorca i 16 per a Eivissa i Formentera.
Curs intensiu d’immersió en llengua francesa a l’estranger (França) de 2 setmanes de durada, amb un total de 45-50 hores lectives, adreçat a l’alumnat que en el curs escolar 2023-2024 estigui matriculat en el quart curs d’ESO en centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El nombre d’ajuts en espècie per a aquesta modalitat serà de com a mínim 10 ajuts, distribuïts per illes de la manera següent: 6 per a Mallorca, 1 per a Menorca i 3 per a Eivissa i Formentera.
Curs intensiu d’immersió en llengua alemanya a l’estranger (Alemanya) de 2 setmanes de durada, amb un total de 45-50 hores lectives, adreçat a l’alumnat que en el curs escolar 2023-2024 estigui matriculat en el quart curs d’ESO en centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El nombre d’ajuts en espècie per a aquesta modalitat serà de com a mínim 30 ajuts, distribuïts per illes de la manera següent: 26 per a Mallorca, 1 per a Menorca i 3 per a Eivissa i Formentera.
Curs: Millora el teu anglès a l’estiu!, d’una durada de 10 dies lectius (de dilluns a divendres en horari de 9 h a 14 h), amb un total de 50 hores de formació, entre activitats acadèmiques i lúdiques, adreçat a l’alumnat que en el curs escolar 2023-2024 estigui matriculat en el sisè curs d’educació primària en centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El nombre d’ajuts en espècie per a aquesta modalitat serà de, com a mínim, 150 ajuts, distribuïts per illes de la manera següent: 112 per a Mallorca, 18 per a Menorca i 20 per a Eivissa i Formentera. 
 
Requisits de participació
En el cas de les estades a l’estranger de secundària l’alumnat ha d’haver estat escolaritzat a un centre educatiu sostingut amb fons públics de Balears, haver cursat 4rt ESO durant el curs 2023-2024, haver cursat i aprovat la llengua anglesa, francesa o alemanya en cada cas i no haver estat beneficiari d’aquest programa en el curs passat. Només es pot optar a una de les tres modalitats sense possibilitat de modificació posterior.
En el cas del curs d’estiu de primària també ha d’haver estat escolaritzat a un centre educatiu sostingut amb fons públics de Balears el curs 2023-24, haver cursat i aprovat la llengua anglesa i no haver estat beneficiari de cap ajut en aquest programa el curs passat. Només es pot optar a una de les localitats oferides sense possibilitat de modificació posterior.
Els interessats han de presentar una sol·licitud de forma electrònica a través de la seu electrònica o presencialment als registres oficials.
 
Criteris de selecció de la convocatòria
Per seleccionar els candidats beneficiaris de totes les modalitats, s’ordenaran les sol·licituds de cada illa per ordre alfabètic (de la A a la Z) del primer llinatge, seguit del segon llinatge i del nom del sol·licitant. Una vegada ordenades, se’ls assignarà un número consecutiu a cada una i es farà un sorteig en què s’extraurà un número a través d’una plataforma digital. A partir d’aquest número els ajuts en espècie s’adjudicaran als següents números en ordre consecutiu fins a cobrir les places ofertes.
El termini de presentació de les sol·licituds és del 13 de març fins al 5 d’abril de 2024, ambdós inclosos.
Tota la informació relativa a aquesta convocatòria (resolució i annexos editables) està disponible per a la seva consulta en el lloc web de la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives i a la seu electrònica.
 

MÁS:  Surten a licitació les obres de la residència per a persones grans dependents de Sant Llorenç

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Govern crea el primer Observatori del Comerç públic per seguir sintèticament l’activitat comercial al detall
Artículo siguienteL’Escola d’Art i Superior de Disseny dels Illes Balears celebra el Dia Internacional del Còmic amb un Taller de «Storytelling per a Còmic» a càrrec de Toni Galmès