Inicio Baleares L’any 2023 es van produir 1.117 agressions a personal dels centres sanitaris

L’any 2023 es van produir 1.117 agressions a personal dels centres sanitaris

El 35 % dels agressors són reincidents
El Servei de Salut ha impartit cursos de formació juntament amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil
 
El Servei de Salut de les Illes Balears va comptabilitzar un total de 1.117 agressions a personal dels centres sanitaris al llarg de l’any 2023. Gairebé el 95 % van ser agressions verbals i el 5 % restant van ser físiques, segons dades de la memòria de 2023 elaborada pel Servei de Seguretat dels Professionals del Servei de Salut.
Del nombre total d’agressions, 517 van tenir lloc a centres hospitalaris, 544 a centres d’atenció primària i 54 a altres dispositius sanitaris. Per categories professionals, el personal d’infermeria i els tècnics en cures auxiliars d’infermeria aglutinen el 50 % de les agressions, els facultatius aproximadament el 29 % i el personal administratiu gairebé el 16 %.
Juntament amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, el Servei de Salut imparteix cursos de formació als seus professionals amb l’objectiu d’aconsellar-los com actuar en cas d’agressió. Aquests cursos estan emmarcats en el programa Interlocutor Policial Sanitari, dissenyat pels ministeris de Sanitat i d’Interior, amb el qual es donen recomanacions per a situacions que es produeixen abans, durant i després de les agressions, com ara retirar de l’abast dels usuaris i pacients els objectes llancívols, disposar de vies de sortida, mantenir la distància de seguretat i parlar amb to pausat en tot moment.
Tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil insisteixen en la importància de denunciar els agressors, atès el 35 % són reincidents.

MÁS:  La Conselleria d'Educació i Universitats destina 3 milions d'euros a la creació de 517 places de 0 a 3 anys

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEducació treu a licitació la construcció d’un menjador al CEIP Costa i Llobera i la millora del paviment al CEIP Joan Mas de Pollença
Artículo siguienteAlumnes d’FP de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella participen a partir d’avui a la segona edició de la Fira Horeca Menorca