Inicio Baleares El conseller Sáenz de San Pedro presenta els resultats de la consulta...

El conseller Sáenz de San Pedro presenta els resultats de la consulta prèvia sobre la nova Llei de polígons industrials a les entitats i organitzacions socials

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora general d’Indústria i Polígons Industrials, Ingrid de la Fuente, han presentat els resultats de la consulta prèvia sobre la nova Llei de polígons industrials a les entitats i organitzacions socials, amb presència de patronals, sindicats, associacions del sector i administracions públiques.
Durant la trobada s’han analitzat diverses legislacions i models de polígons industrials impulsats per comunitat autònomes com Catalunya, la Comunitat Valenciana, Galícia o Múrcia, que han servit per impulsar estratègies de promoció industrial amb l’objectiu de promocionar i modernitzar àrees econòmiques urbanes i industrials.
Així mateix, el conseller ha anunciat que la tramitació del projecte de llei continuarà endavant amb la recopilació d’informació, entre els grups d’interès, per a l’elaboració de la norma. Sáenz de San Pedro ha afirmat que el nou marc legal permetrà evolucionar cap a nous models de gestió, amb un alt grau de flexibilitat i de capacitat d’adaptació a les necessitats i realitats del territori per, així, aconseguir dinamitzar i revitalitzar espais on es concentren activitats industrials, comercials o de serveis.
La trobada ha comptat amb la participació de representants de patronals; les cambres de comerç, indústria i navegació del territori; associacions sectorials; sindicats, col·legis professionals, i entitats locals.
Com a pas previ a l’exposició pública la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia va dur a terme el primer mapeig dels 53 polígons de les Illes Balears, un document que ha servit d’avantsala a la redacció de la futura llei. L’objectiu del mapeig no és altre que posar nom i llinatges al sector dels polígons industrials de les Balears i evidenciar amb dades la seva rellevància per a l’economia de les illes. Els resultats d’aquest estudi van mostrar que el sòl industrial de les illes alberga 6.163 empreses que donen feina a 53.830 persones i la facturació total de les quals és de 10.495 milions d’euros.
La nova Llei de polígons industrials marcarà les línies del joc, afavorirà la creació d’ocupació, el desenvolupament industrial, empresarial i econòmic, i incentivarà la competitivitat. La Llei també té per objecte impulsar la modernització, innovació i promoció dels polígons de les Balears per retenir i incrementar el nombre d’empreses que s’hi situen. Està previst que, per a la direcció i la gestió dels polígons s’estableixi un sistema de col·laboració publicoprivada i es promogui l’associacionisme.

MÁS:  Salut posarà en marxa al llarg de 2024 el programa de detecció precoç del càncer de cèrvix

- Te recomendamos -
Artículo anteriorAbaqua subratlla la necessitat de sensibilitzar al sector turístic sobre la importància de l’estalvi de l’aigua a Calvià
Artículo siguienteSalut clausura una activitat clandestina d’elaboració, servei i venda d’aliments