Inicio Baleares Margalida Prohens anuncia 350 milions de l’impost de turisme sostenible per a...

Margalida Prohens anuncia 350 milions de l’impost de turisme sostenible per a la millora de la destinació, formació, cicle de l’aigua i sostenibilitat

Avui la presidenta Marga Prohens ha anunciat, en el marc de la Internationale Tourismus-Börse (ITB) de Berlín, una inversió de 350 milions d’euros a càrrec de l’impost de turisme sostenible (ITS) per a projectes adreçats a cinc eixos: sostenibilitat, circularitat i eficiència energètica; cicle de l’aigua; millora de la destinació; formació, i projectes esportius i culturals com a fórmula per desestacionalitzar el turisme.
Amb aquests recursos ja s’ha aprovat una convocatòria extraordinària per a la reprogramació de projectes d’anys anteriors per un import de 74 milions d’euros, que serviran en part per esponjar zones madures amb l’adquisició i la demolició d’establiments hotelers ja amortitzats.
D’aquesta manera es reforça el caràcter finalista de l’impost turístic que paguen els visitants: «Aquesta és sens dubte la nostra millor carta de presentació, especialment per a un turista exigent i compromès amb el medi ambient com l’alemany», ha puntualitzat.
La presidenta Prohens ha remarcat «l’estima, l’afecte, la bona valoració i la fidelitat del mercat alemany», el principal mercat emissor des de fa dècades: 4,5 milions d’alemanys van triar les Balears per passar les vacances el 2023.
 
Cultura i esports, eixos principals
Les Illes Balears es presenten a la ITB amb l’objectiu de promocionar la seva oferta cultural i esportiva: quatre illes amb una àmplia oferta de turisme cultural, amb esdeveniments com el Mallorca Live Festival, i amb propostes esportives com la Mallorca Championships ATP 250 i la Mallorca Ladies Golf.

MÁS:  Nou de cada deu consumidors de Mallorca consideren que la qualitat dels aliments és el factor més important a l’hora d’anar a comprar

- Te recomendamos -
Artículo anteriorPresència balear a ARCOmadrid per mitjà de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB)
Artículo siguienteAgricultura, Pesca i Medi Natural promociona a la ITB de Berlín l’ametlla de Mallorca com a producte de gran qualitat vinculat al paisatge i al sector primari de l’illa